Registreren    Aanmelden    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Nederland
 Pagina 1 van 1 [ 1 bericht ] Auteur Bericht
 Titel: Proef met WhatsApp/sms-alert uitgebreid
 Bericht Geplaatst: 07 nov 2019, 16:30 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 03 maart 2014, 20:26
Berichten: 1120
Proef met WhatsApp/sms-alert nu ook op TAG

Reizigers die zich onveilig voelen in de Treindienst tussen Gouda en Alphen (TAG), kunnen dat nu ook melden via WhatsApp of sms aan NS. Zij worden hierop geattendeerd via de OBIS-schermen in de trein.

Sinds juli loopt een proef. Reizigers op stations Eindhoven, Tilburg en Breda of in de Flirt-treinen die in Zuidoost-Nederland rijden, kunnen onveilige situaties melden met een tekstbericht via hun telefoon. Dat kan nu ook als zij reizen in de TAG. NS treft daarnaast voorbereidingen om dit ook op de IC Brussel mogelijk te maken. Hiermee wil NS extra ervaring en kennis op doen met deze service voor onze reizigers. De inzichten neemt NS mee in de evaluatie van de proef begin 2020.  
Via het WhatsApp- of SMS-bericht legt de reiziger direct contact met de veiligheidscentrale van NS. Sinds de start van de proef komen wekelijks gemiddeld tien à elf meldingen binnen. Deze lopen uiteen van spullen in de trein te zijn vergeten tot mensen die in de trein of op het perron worden lastig gevallen. In veel gevallen voelen de reizigers zich geholpen door het advies van de collega’s van de Veiligheidscentrale. In andere gevallen wordt bijvoorbeeld assistentie ingeroepen van medewerkers van Veiligheid & Service.

Veiligheidsbeleving

NS doet deze proef op verzoek van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Na een halfjaar worden de resultaten van de proef geanalyseerd en moet duidelijk worden of deze WhatsApp- of SMS-alert een positief effect heeft op de veiligheid(sbeleving) in het openbaar vervoer.

_________________
nieuwsspoor is het nieuwsaccount van Spoorforum waarmee nieuws uit andere media wordt vermeld

Uiteraard mag je op nieuwsberichten inhaken. Nieuwsspoor zal zelf nooit meediscussiëren, maar geeft slechts vergaard nieuws door. Nieuwsspoor neemt geen verantwoordelijkheid voor de vermelde nieuwsberichten.Leden mogen op eigen naam uiteraard ook andere nieuwsberichten plaatsen.


Omhoog 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
 Pagina 1 van 1 [ 1 bericht ] 
Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Nederland


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum
Je mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron