SPOORFORUM.nl
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/

Proef met WhatsApp/sms-alert uitgebreid
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=9409
Pagina 1 van 1

Auteur:  nieuwsspoor [ 07 nov 2019, 16:30 ]
Titel:  Proef met WhatsApp/sms-alert uitgebreid

Proef met WhatsApp/sms-alert nu ook op TAG

Reizigers die zich onveilig voelen in de Treindienst tussen Gouda en Alphen (TAG), kunnen dat nu ook melden via WhatsApp of sms aan NS. Zij worden hierop geattendeerd via de OBIS-schermen in de trein.

Sinds juli loopt een proef. Reizigers op stations Eindhoven, Tilburg en Breda of in de Flirt-treinen die in Zuidoost-Nederland rijden, kunnen onveilige situaties melden met een tekstbericht via hun telefoon. Dat kan nu ook als zij reizen in de TAG. NS treft daarnaast voorbereidingen om dit ook op de IC Brussel mogelijk te maken. Hiermee wil NS extra ervaring en kennis op doen met deze service voor onze reizigers. De inzichten neemt NS mee in de evaluatie van de proef begin 2020.  
Via het WhatsApp- of SMS-bericht legt de reiziger direct contact met de veiligheidscentrale van NS. Sinds de start van de proef komen wekelijks gemiddeld tien à elf meldingen binnen. Deze lopen uiteen van spullen in de trein te zijn vergeten tot mensen die in de trein of op het perron worden lastig gevallen. In veel gevallen voelen de reizigers zich geholpen door het advies van de collega’s van de Veiligheidscentrale. In andere gevallen wordt bijvoorbeeld assistentie ingeroepen van medewerkers van Veiligheid & Service.

Veiligheidsbeleving

NS doet deze proef op verzoek van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Na een halfjaar worden de resultaten van de proef geanalyseerd en moet duidelijk worden of deze WhatsApp- of SMS-alert een positief effect heeft op de veiligheid(sbeleving) in het openbaar vervoer.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/