SPOORFORUM.nl
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/

Abonnementenaanbod NS verandert in 2021
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=9404
Pagina 1 van 1

Auteur:  nieuwsspoor [ 05 nov 2019, 19:31 ]
Titel:  Abonnementenaanbod NS verandert in 2021

Abonnementenaanbod NS verandert

Op 5 november 2019 informeerde NS meer dan een miljoen abonnementhouders middels een aankondiging over aanpassingen van de NS-abonnementen. De meeste wijzigingen gaan vanaf eind 2020 in. 

Wat verandert er op hoofdlijnen? 
Het hele abonnementenaanbod wordt éénduidiger en overzichtelijker. Het aantal abonnementen gaat van 22 naar 11. Dit maakt het makkelijker voor de reiziger om het juiste abonnement te kiezen, en voor de NS-klantenservice om het juiste abonnement aan te bevelen.

De abonnementen worden flexibeler. Met NS Flex kunnen reizigers het abonnement maandelijks opzeggen, of tijdelijk stopzetten, als ze bijvoorbeeld met vakantie gaan. Reizigers gaan meer op rekening reizen, zodat ze geen saldo hoeven laden of vooraf borg moeten storten. Dit biedt meer gemak.

NS stopt vanaf 2021 met 40% korting tijdens de middagspits.
Deze korting geldt nu nog voor Voordeelurenabonnementen. Deze abonnementen worden sinds 2011 al niet meer nieuw verkocht, alleen nog maar verlengd. Ook de Keuzedagen (voor 60+ reizigers) zijn straks niet meer geldig tijdens de middagspits. Deze wijzigingen zorgen voor meer ruimte voor reizigers die het volledige tarief betalen, met meer kans op een zitplaats en meer comfort. Zo krijgen deze reizigers meer waar voor hun geld.

Het Voordeelurenabonnement wordt, met de gewijzigde voorwaarden, 7 euro goedkoper. De Keuzedagen, die straks niet meer geldig zijn in de middagspits, zijn voor bestaande klanten een heel jaar geldig in plaats van twee maanden. Dat biedt hen weer meer mogelijkheden deze te gebruiken.

Waarom nu deze informatie? 
NS deelt deze wijzigingen nu, omdat de onderhandelingen over de wijzigingen in de abonnementen met de consumentenorganisatie pas kortgeleden zijn afgerond. Daarbij is afgesproken dit op een gezamenlijke moment naar buiten te brengen en klanten tegelijkertijd te informeren.

Let op: Dit is alleen de aankondiging. De wijzigingen gaan pas vanaf eind 2020 in, op verschillende momenten. Klanten worden ruim op tijd ingelicht.

Vanaf 5 november 2019 ontvangen alle abonnementhouders een persoonlijke email of brief met daarin de aankondiging over de verandering voor hun abonnement. Hierin staat wat er straks verandert en dat ze nogmaals worden ingelicht als de wijzigingen echt ingaan.

In eerste instantie hoeven reizigers niets te doen. Ze kunnen blijven reizen zoals ze gewend zijn. Ze ontvangen in 2020, bericht of ze iets moeten doen en wat dan de alternatieven zijn. Reizigers kunnen op NS.nl/abonnementen-update meer informatie lezen. En natuurlijk kunnen servicemedewerkers en hoofdconducteurs vragen beantwoorden.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/