SPOORFORUM.nl
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/

Primeur: Elektrische OV fiets
https://www.spoorforum.nl/spoorforum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=10438
Pagina 1 van 1

Auteur:  nieuwsspoor [ 04 okt 2022, 16:23 ]
Titel:  Primeur: Elektrische OV fiets

Elektrische OV fiets

NS is vanaf vrijdag 30 september 2022 gestart met een proef met de elektrische OV-fiets. Reizigers kunnen de OV-ebike als eerste gebruiken op station Driebergen-Zeist. Op station Driebergen-Zeist komen een jaar lang 30 elektrische fietsen te staan. De OV-ebikes krijgen de herkenbare blauwgele kleuren, net zoals de OV-fiets. NS wil met de proef onderzoeken of de OV-ebike aan de wensen van onze reizigers voldoet en een waardevolle aanvulling is op de huidige OV-fiets. 

Bereik tot 110 kilometer

Reizigers kunnen met eco-ondersteuning maximaal 110 kilometer ver fietsen met de OV-ebikes. Met normale ondersteuning is het bereik 70 kilometer en bij de hoogste ondersteuningsstand 50 kilometer. De OV-ebikes bieden elektrische ondersteuning tot een snelheid van 25 km per uur, bij snelheden hierboven stopt de ondersteuning automatisch. Reizigers krijgen een fiets met een volledig opgeladen batterij mee van de medewerkers in de fietsenstalling. De accu's van de OV-ebike worden met 100% groene stroom opgeladen. Dit gebeurt in de fietsenstalling van het desbetreffende station.

Snel en makkelijk huren

Het huren van een OV-ebike is net zo makkelijk als een OV-fiets door het scannen van de sleutel en OV-chipkaart. Reizigers met een NS-flex abonnement kunnen direct een OV-ebike huren. Reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart activeren eenmalig het gratis OV-fietsabonnement en kunnen vervolgens een OV-ebike huren. Het gebruik van een OV-ebike kost 10 euro per keer, per 24 uur. Houden reizigers een OV-ebike langer dan 72 uur, dan gelden dezelfde toeslagen als bij OV-fiets.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/