Registreren    Aanmelden    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Buitenland
 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] Auteur Bericht
 Titel: Wunderline: mogelijk pas in 2030 nieuwe brug Leer
 Bericht Geplaatst: 25 okt 2020, 11:26 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 03 maart 2014, 20:26
Berichten: 1154
Er dreigt nieuwe tegenslag voor de trein Groningen – Leer. Sinds 2015 ligt het treinverkeer stil door een geramde spoorbrug. De bouw van een nieuwe spoorbrug duurt mogelijk veel langer dan gepland. De brug zou eigenlijk in 2024 klaar moeten zijn, maar de Duitse zender NDR meldt dat er nieuwe vertraging dreigt.

Duurder en langer
De Duitse zender baseert zich op een rapport van de Rekenkamer. Daarin wordt gesteld dat de bouw van een nieuwe brug veel duurder zal uitpakken (van 30 miljoen naar 96 miljoen), en dat de bouw mogelijk veel langer duurt. Er wordt volgens de Duitse zender rekening mee gehouden dat de brug pas in 2030 klaar zal zijn.

Kamervragen
Recent meldde de Staatssecretaris van Veldhoven aan de Tweede Kamer ervan uit te gaan dat de nieuwe spoorburg conform planning in 2024 gereed komt. “De benodigde werkzaamheden voor het project Groningen-Bremen liggen op schema”, aldus Van Veldhoven in antwoord op Kamervragen van Rutger Schonis (D66).

Treinreiziger.nl heeft aan de provincie Groningen vragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving van NDR. Zodra de provincie met een reactie komt, zal dit bericht worden aangepast.

Sinds 2015
De bedoeling is dat, als de nieuwe spoorbrug af is, de reistijd Groningen – Leer met 20 minuten wordt verkort. De spoorbrug werd in 2015 geramd. In eerste instantie was de verwachting dat de brug in 2020 hersteld zou zijn. Dat zorgde voor veel ongeloof, dat het herstel zo lang zou moeten duren. Inmiddels is duidelijk dat 5 jaar te kort is, en wordt gemikt op 2024. Maar met een beetje pech duurt het herstel dus een kleine 15 jaar.

Bron: treinreiziger.nl ( met permissie)

Naschrift: nu de kosten dermate hoog op lijken te lopen, wordt er serieus gekeken naar de mogelijkheden van ondertunneling in plaats van een brug.

_________________
nieuwsspoor is het nieuwsaccount van Spoorforum waarmee nieuws uit andere media wordt vermeld

Uiteraard mag je op nieuwsberichten inhaken. Nieuwsspoor zal zelf nooit meediscussiëren, maar geeft slechts vergaard nieuws door. Nieuwsspoor neemt geen verantwoordelijkheid voor de vermelde nieuwsberichten.Leden mogen op eigen naam uiteraard ook andere nieuwsberichten plaatsen.


Omhoog 
 Titel: Re: Wunderline: mogelijk pas in 2030 nieuwe brug Leer
 Bericht Geplaatst: 25 okt 2020, 15:44 
Offline

Geregistreerd: 01 jul 2012, 10:59
Berichten: 909
Gegeven het feit dat de Duitsers geen enkel belang hebben bij die brug, sterker nog is alleen maar een bottleneck voor de werf in Papenburg, verbaasd het mij niks dat de brug later klaar is dan oorspronkelijk gepland. Sowieso is het een treurig verhaal dat het bijna 10 jaar zou moeten duren om een vernielde brug door een nieuw exemplaar te vervangen.

Zal wel net zo gaan als met het derde spoor vanaf Emmerich Duitsland in, ook hierbij hebben de Duitsers geen enkel belang en duurt alles veel langer dan gehoopt/gepland.

_________________
Met vriendelijke groet Peter Schoeber uit Remmerden

Kijk ook eens op mijn Flickr fotopagina; http://www.flickr.com/photos/25717227@N03/ voor plaatjes uit de oude doos.


Omhoog 
 Titel: Re: Wunderline: mogelijk pas in 2030 nieuwe brug Leer
 Bericht Geplaatst: 12 nov 2020, 14:19 
Offline

Geregistreerd: 24 dec 2017, 13:47
Berichten: 38
Het is toch belachelijk!! Je zou zeggen de verzekering moet een nieuwe brug betalen, die heeft belang bij dat het zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk gebeurt. Blijkbaar is daar geen enkele impuls!!


Omhoog 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 
Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Buitenland


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum
Je mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron