1. In het grensbaanvak tussen Tornio (Finland) en Haparanda (Zweden).
2. Torne ( (Torneälv / Tornionjoki)
3. De spoorlijn naar en op de brug bestaat uit strengelspoor van 1524 mm ('Russisch' breedspoor in Finland, de twee glimmende spoorstaven) en 1435 mm (normaalspoor in Zweden, de twee ietwat roestige spoorstaven).
Rusland zelf hanteert tegenwoordig nominaal 1520 mm volgens ‘European Traveller’ in zijn fragment over deze brug
https://youtube.com/watch?v=j0Jo0G5AfFo ... marE&t=280 maar dat minieme verschil blijkt geen probleem.
Het bijzondere van deze combinatie is dat je bij deze twee spoorwijdten (en in dit voorbeeld uitgaande van het normaalspoor) niet één gezamenlijke rechter spoorstaaf met twee aparte linkerspoorstaven kunt gebruiken, doordat het verschil in spoorwijdte (89 mm) te klein is om twee linkerspoorstaven zo dicht naast elkaar te kunnen toepassen; je moet dus de linker spoorstaaf van het breedspoor wat verder naar links brengen, waardoor er dus ook twee rechter spoorstaven nodig zijn. En dan moeten de bevestigingen van die rechter spoorstaven elkaar niet hinderen op de gemeenschappelijke dwarsliggers. Vanuit de plek van de fotograaf naar de brug toe kijkend lopen de hartlijnen van beide sporen wel iets naar elkaar toe, om op de brug wat dichter bij elkaar te liggen.
De draaibrug-overspanning ongeveer in het midden is overigens vastgezet in de spoorwegstand op 22 oktober 1985.
https://en.wikipedia.org/wiki/Torne_Riv ... way_Bridge .
Meer plaatjes:
https://www.wikidata.org/wiki/Q15744689 ... ep2008.jpg https://images.cdn.yle.fi/image/upload/ ... 7a873c0555 Aan de Zweedse kant, met een normaalspoor-motorrijtuig:
https://www.flickr.com/photos/blockstelle/33239908675 Ook aan de Zweedse kant:
https://previews.agefotostock.com/previ ... 139755.jpg