Registreren    Aanmelden    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Buitenland
 Pagina 1 van 1 [ 2 berichten ] Auteur Bericht
 Titel: Door waterschade vernielde spoorlijnen Eifel en Ahrdal
 Bericht Geplaatst: 04 dec 2021, 11:08 
Offline
Functioneel Beheerder
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 22 okt 2008, 19:24
Berichten: 2039
Woonplaats: Oldebroek
Afgelopen zomer werd mede Duitsland getroffen door ernstige overstromingsschade, in het bijzonder het gebied Eifel en Ahrdal. Onderstaande link is een aflevering van Eisenbahn Romantik, geheel gewijd aan dit onderwerp en gebied. De opnamen zijn recent dit najaar gemaakt. Het is onvoorstelbaar hoe het er nog steeds bij ligt. Hoe krijg je dit ooit weer op orde? Beelden laten naast veel andere schade, een compleet vernielde c.q. verdwenen infrastructuur zien. De markante boogbruggen bij Altenahr: compleet verdwenen; ingestorte ander bruggen, zwevende rails, opgeschoven spoor en ga maar door. In Gerolstein staat divers DB materieel opgesloten. Vanuit Gerolstein is de Eifelbahn in beide richtingen ook niet bruikbaar om het materieel weer vrij te stellen. Het voornemen was om het materieel via de in 2012 stilgelegde Eifelquerbahn naar Andernach weer naar de vrijheid te slepen. Ook in die lijn zat een beschadigde brug, maar ik las een bericht dat de Eifelquerbahn vrijgegeven is voor het transport. Mogelijk dat dit inmiddels heeft plaatsgevonden. Ook is het denkbaar dat deze lijn wordt gereactiveerd, om Gerolstein weer per spoor bereikbaar te maken en van daar uit op termijn weer (delen) van de Eifelbahn. Voor dat deze lijnen weer helemaal in gebruik zijn, zijn we jaren verder. Wel zou er gemoderniseerd worden en meer overstromingsproof gebouwd worden. Hopen dat het helpt, het klimaat wordt steeds grilliger, dit zal vast vaker gebeuren. Een ding is zeker: de aloude romatiek van de lijnen komt nooit weer....

Kijk en huiver:
https://www.youtube.com/watch?v=4UgRqJG ... e=youtu.be

_________________
Met vriendelijke groeten,
Henk

Hier al vaker geweest of misschien voor het eerst? Deel ook jouw spoorse belevenissen op dit forum! Registreer je en kom ook meedoen!


Omhoog 
 Titel: Re: Door waterschade vernielde spoorlijnen Eifel en Ahrdal
 Bericht Geplaatst: 27 jan 2022, 13:17 
Offline
Functioneel Beheerder
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 22 okt 2008, 19:24
Berichten: 2039
Woonplaats: Oldebroek
De Eifelquerbahn is na het repareren van de brug bij Pelm (zo te zien met een noodpijler), snoeiwerk en verdere inspectie gebruikt om de in Gerolstein opgesloten staande treinstellen via deze hiervoor gereactiveerde lijn over te brengen naar het spoorwegnet en zo verder naar een werkplaats voor herstel. OP 22 januari j.l. was het zover: met behulp van een Gravita en V60 van Rail Adventure en de nodige remwagens werden de treinstellen stapvoets overgebracht van Gerolstein via Daun, Ulmen en Kaisersesch naar Andernach, waarna de linker Rheinstrecke bereikt werd.

Bekijk dit filmpje: https://youtu.be/v1KUnr45XqQ

Bron en foto: Volksfreund TV

Al enkele dagen eerder werden de Rheingold-rijtuigen van de VEB (verhuur) overgebracht, met 2 locs van de serie V60, kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=8nnn337fFRM

Bron: Bergfelder Videos


Bijlagen:
Gerolstein.jpg
Gerolstein.jpg [ 84.82 KiB | 2306 keer bekeken ]

_________________
Met vriendelijke groeten,
Henk

Hier al vaker geweest of misschien voor het eerst? Deel ook jouw spoorse belevenissen op dit forum! Registreer je en kom ook meedoen!
Omhoog 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
 Pagina 1 van 1 [ 2 berichten ] 
Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Spoorwegen Buitenland


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum
Je mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar: