Registreren    Aanmelden    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Museumbedrijven
 Pagina 1 van 1 [ 2 berichten ] Auteur Bericht
 Titel: Dag voor de railmuseamedewerkers – 3 november 2018
 Bericht Geplaatst: 11 sep 2018, 18:16 
Offline

Geregistreerd: 16 feb 2013, 17:42
Berichten: 9
Elk jaar komen de vrijwilligers en vaste medewerkers van alle museumspoor- en tramlijnen in Nederland bijeen, bij toerbeurt bij één van de collega-organisaties: de Dag voor de railmuseummedewerkers. Op informele wijze kijkt men bij elkaar in de keuken, ontmoet men collega’s, kan men de collectie bekijken en ideeën opdoen.
Dit jaar treedt de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (SHM) op als gastheer op zaterdag 3 november 2018. De SHM viert dit jaar namelijk dat 50 jaar geleden de eerste stoomtramrit tussen Hoorn en Medemblik plaatsvond. Aan de exacte invulling van het programma wordt nog gewerkt, maar nu staat al vast dat tijdens de Dag voor de railmuseummedewerkers ook bijzonder historisch materieel van andere organisaties zal rijden. De inzet van dit materieel symboliseert de plezierige samenwerking tussen de railmusea.
De Dag voor de railmuseummedewerkers 2018 wordt ongetwijfeld opnieuw een gezellige én inspirerende middag, met verschillende stoomtramritten, kijkjes achter de schermen, natuurlijk veel uitwisseling van kennis en informatie en aan het eind een gezellige borrel.
Markeer, als u medewerker bent bij een van de railmusea, zaterdag 3 november dus alvast in uw agenda, want u bent van harte welkom! Het programma start op 3 november om 13.00 uur. Binnenkort ontvangen de organisaties die bij Historisch Railvervoer Nederland zijn aangesloten meer informatie over deze dag, onder andere over de wijze van aanmelden.


Omhoog 
 Titel: Re: Dag voor de railmuseamedewerkers – 3 november 2018
 Bericht Geplaatst: 12 okt 2018, 20:12 
Offline

Geregistreerd: 16 feb 2013, 17:42
Berichten: 9
Reis in historische stijl naar de Dag voor de Railmuseamedewerkers op zaterdag 3 november

Op 3 november 2018 vindt bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik de jaarlijkse 'Dag voor de Railmuseamedewerkers' plaats. De vereniging Historisch Railvervoer Nederland (HRN) heeft aan de Nederlandse Spoorwegen gevraagd iets te willen betekenen voor het vervoer van zoveel mogelijk vrijwilligers van de Nederlandse railmusea naar Hoorn op zaterdag. De NS heeft een bijzonder genereus aanbod gedaan en stelt gratis rijdend personeel, dienstregelingpaden en energie en infraheffing ter beschikking. Dat stellen we natuurlijk bijzonder op prijs, want zo is een unieke reisgelegenheid in historische stijl naar Hoorn mogelijk!
Eén van de leden van HRN is de Stichting Hondekop, die een 100 meter lang elektrisch treinstel met plek voor 200 vrijwilligers op de baan heeft; treinstel 766. Zij hebben aangegeven dat hun stel voor de rit naar en van Hoorn beschikbaar is en vragen daarvoor van de reizigers een kleine -vrijwillige- bijdrage.
De dienstregeling maakt het meenemen van veel vrijwilligers van de railmusea mogelijk. De trein vertrekt 's-ochtends om ongeveer 10.00 uur uit Tilburg en rijdt via Den Bosch, Utrecht en Amsterdam naar Hoorn (aankomst circa 12.45 uur). De terugreis gaat in omgekeerde volgorde. Vertrek uit Hoorn is om circa 17.20 uur en het eindpunt Tilburg wordt om ongeveer 19.30 uur bereikt. De trein is alleen toegankelijk voor medewerkers van de railmusea die zich vooraf hebben aangemeld.
LET OP: iedere vrijwilliger die mee wil reizen, meldt zich individueel aan via het mailadres HRNdag@mat54.nl. Geef daarbij ook aan bij welke organisatie je medewerker bent en waar je in wilt stappen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij 190 aanmeldingen is de 766 vol.
Enkele dagen voor vertrek ontvangen de meereizende vrijwilligers op het mailadres waarmee ze zich hebben aangemeld een QR-code waarmee ze op de in- en uitstapstations de poortjes kunnen openen om bij de 766 te komen en natuurlijk de dienstregeling. Bij overintekening wordt dit binnen 24 uur gemeld aan degene voor wie geen plek meer is in deze trein.
Voor de reis naar en van de in- en uitstapstations is een regulier vervoersbewijs nodig.
Tot slot: de inzet van stel 766 is een buitenkansje: groot genoeg om veel mensen naar Hoorn te brengen en bovendien helemaal in stijl, met historisch materieel. Maar net als al het andere museummaterieel is de inzet en het onderhoud van het stel kostbaar. We bevelen van harte aan om op zaterdag 3 november per reiziger een kleine bijdrage van € 5,00 te doneren als kleine tegemoetkoming in de kosten van het onderhoud van de 766. Daarvoor zal tijdens de rit jullie aandacht worden gevraagd.
We hopen natuurlijk dat er in groten getale gebruik zal worden gemaakt van de mogelijkheid om met hondekoptreinstel 766 mee te reizen naar de bijeenkomst in Hoorn!


Omhoog 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
 Pagina 1 van 1 [ 2 berichten ] 
Forumoverzicht » ACTUEEL » Actueel Museumbedrijven


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum
Je mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron